2024. április 9.
NIS2 SZAKMAI NAP

Tévhitek helyett a megoldásokra kíváncsi? Jöjjön el a Bitport és az Invitech NIS2 Szakmai Napjára, és tudja meg, hogyan teheti szervezetét NIS2-kompatibilissé!

2024. április 9.
NIS2 SZAKMAI NAP

Tévhitek helyett megoldás: tegye szervezetét NIS2-kompatibilissé!

Új típusú rendezvényeinken, a Szakmai Napokon még több kapcsolatépítési lehetőséget biztosítunk a CIO Klub tagjainak, emellett félnapos, intenzív programok során dolgozzuk fel a napi gyakorlatban is felmerülő témákat. Első idei eseményünk az április 9-én rendezendő NIS2 Szakmai Nap lesz az új uniós kiberbiztonsági irányelvek bevezetéséről és követelményeiről.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Iratkozzon fel Ön is CIO Klub szolgáltatásunkra, hogy értesíthessük a jövőbeni Szakmai Napokról és CIO rendezvényeinkről! Most a jelentkezéssel együtt a NIS2 Szakmai Napra is regisztrálhat, később pedig személyes CIO Klub profilja kezelheti meghívóit, regisztrációit vagy a jelentkezések lemondását.

A szervezők fenntartják a lehetőséget a jelentkezések és a klubtagok jogosultságainak elbírálására.

NIS2:
TÉVHITEK HELYETT MEGOLDÁSOK

Mindenki látta jönni, egyelőre mégis csak kevesen állnak rá készen, hogy megfeleljenek a NIS2 előírásainak. A vállalatok széles körének azonban október 18-ától már élesben kell alkalmaznia az Európai Unió NIS (Network and Information Systems) kiberbiztonsági irányelvének korszerűsített változatát.

A Bitport és az Invitech által szervezett Szakmai Nap előadásai tisztázzák a teendőket, a már ismert 2025 végéig szóló határidőket és a direktíva magyarországi implementációját, amelyek a vállalatok technológiai rendszereit, szervezeti működését és folyamatait egyaránt érintik.

A NIS2 SZAKMAI NAP PROGRAMJA

09:30 - 10:00

Regisztráció

10:00 - 10:15

Köszöntő & megnyitó

DERVENKÁR ISTVÁN

főszerkesztő, Bitport

PATAKI TÜNDE

üzletágvezető, Invitech Stratégiai Területek üzletág

10:15 - 10:45

Felkészülés a NIS2-re

DR. BENCSIK BALÁZS

kiberbiztonsági igazgató, Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

Folyik az Európai Unió NIS2 direktívájának magyar jogrendbe implementálása. Az előadás nemcsak a tavaly elfogadott Kibertan.tv. legfontosabb rendelkezéseit segít értelmezni, hanem fontos információkat árul el a folyamatban lévő végrehajtási rendeletekről is.

10:45 - 11:15

Telekommunikáció és kiberbiztonság

TÓTH ATTILA

presales mérnök, Invitech

A fenyegetettség és sebezhetőség növekedése a tradicionálistól eltérő, új hálózati szemléletmódot kíván meg. Az előadás áttekinti egy modern adatátviteli hálózat kiberbiztonsági kihívásait és az arra adott lehetséges válaszokat, valamint bemutatja a hangátviteli és egyéb kommunikációs szolgáltatások biztonsági követelményeit, és az ezek teljesítéséhez szükséges megoldásokat.

11:15 - 11:45

Kávészünet & networking

11:45 - 12:05

Az informatikai biztonság felelőssége az adatközpontok és felhőszolgálatások világában

JÓNÁS MÁRIÓ

technológia szaktanácsadó, Invitech

Amire az előadás választ keres: Mi az üzletfolytonosság jelentősége? Milyen új innovációk vannak az informatikai módszertanokban? És mi a szerepe ezekben az adatközponti és felhőszolgáltatási megoldásoknak?

12:05 - 12:25

NIS2: Minden lyukba dugó kell?

GERNER VIKTOR

technical sales szakmai vezető, Invitech IT-biztonsági Csoport

Az előadás a legfontosabb teendőkhöz (EIR és biztonsági osztályok, GAP analízis, kockázatértékelés, intézkedési terv, IBIR, IBF) ad módszertani útmutatót, valamint bemutat olyan technológiai megoldásokat és technikákat (consultancy, SIEM as a Service, IPS/IDS, tudatosítás, határidők), melyek segíthetik a végrehajtást.

12:25 - 13:05

Panelbeszélgetés: a NIS2 projekt. Felkészülés a biztonság magasabb szintjére

PATAKI TÜNDE [moderátor]

üzletágvezető, Invitech Stratégiai Területek üzletág

DR. CSORBAI HAJNALKA

stratégiai igazgató, OPTEN Informatikai Kft.

BOR OLIVÉR

kiberbiztonsági szakértő, Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

HORVÁTH ENDRE GÉZA

informatikai igazgató, BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

A beszélgetés fontosabb kérdései: Hogyan érdemes elkezdeni a felkészülést? Ki legyen a projekt felelőse? Hogyan szerezhetők meg a felkészüléshez szükséges kompetenciák? Vannak-e már jó gyakorlatok? Szükség lesz-e tanácsadó bevonására? Milyen támogatás várható el a megoldásszállítóktól? És természetesen szóba kerül a projekt költsége is.

13:05 - 13:10

Összefoglaló & zárás

PATAKI TÜNDE

üzletágvezető, Invitech Stratégiai Területek üzletág

13:10 - 14:40

Ebéd & networking

A NIS2 SZAKMAI NAP TÁMOGATÓJA

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

La Vida DUNA Rendezvényház

1138 Budapest, Dunavirág u. 2.

2024. április 9.

Kapcsolat

MINDEN A KONFERENCIÁRÓL

[email protected]

A SZAKMAI PROGRAMRÓL

Dervenkár István
főszerkesztő, Bitport.hu
[email protected]
+36 30 211 4680

A SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉGEKRŐL

Héjjas Ágnes
értékesítési vezető, Bitport.hu
[email protected]
+36 30 924 6966

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát?

Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport 2010 óta közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.